Verzekeren na wanbetaling
Geennee maakt verzekeren mogelijk.
Bereken premie verzekeringVerzekeren lukt niet?
Wij hebben altijd mogelijkheden
Geennee is gespecialiseerd.
Wij zoeken altijd naar een oplossing
Bijzondere risico's.
Wij zijn gespecialiseerd in bijzondere risico’s
Ga direct naar
Alles over wanbetaling
Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keertje de premie van uw verzekering niet kan betalen, of dat u het misschien gewoon bent vergeten. Geen zorgen, u krijgt dan niet meteen een CIS-registratie. Wanneer u vaker niet betaalt en de betalingsachterstand groter wordt, komt u te boek te staan als wanbetaler, met alle gevolgen van dien. Wij leggen u uit wanneer u een wanbetaler bent en welke gevolgen dit heeft voor uw verzekering.
Wanneer is iemand een wanbetaler?
Zoals gezegd wordt u na één keer niet betalen niet direct gezien als wanbetaler. Misschien heeft u net een maand met flink wat grote uitgaven achter de rug, waardoor u de premie niet op tijd kan betalen. De meeste verzekeraars doen daar niet zo moeilijk over. U krijgt in eerste instantie een waarschuwing, waarna u de premie alsnog kunt betalen. Betaalt u na meerdere waarschuwingen van de verzekeraar echter nog steeds niet? Dan ziet men u als wanbetaler. Een wanbetaler is iemand die gebruikt maakt van een product of dienst, zonder hiervoor te betalen.
Gevolgen wanbetaling op verzekering
Bent u vergeten de premie van uw verzekering te betalen? Dan ontvangt u eerst een herinnering van uw verzekeraar. Als u die betalingsherinnering vervolgens op tijd betaalt, is er geen probleem. Bent u meer dan 30 dagen te laat met betalen? Dan kan, in het geval van een autoverzekering, uw verzekeraar de dekking schorsen. Uw kenteken wordt afgemeld bij de RDW en uw autoverzekering wordt opgeschort. Uw auto is dan niet meer verzekerd. U mag er in dat geval dus niet mee de weg op. Een opschorting komt in het systeem te staan en is zichtbaar voor alle verzekeraars.
Wanneer u meer dan 50 dagen te laat bent met het betalen van de premie, kan uw verzekeraar de verzekering royeren. Royeren betekent dat uw verzekeraar de verzekering beëindigt. U hoeft geen verzekeringspremie meer te betalen, maar u bent dus ook niet meer verzekerd. Heeft u nog achterstallige premie openstaan? Dan moet u deze, ook als uw verzekering geroyeerd is, alsnog betalen.
Als uw verzekering geroyeerd wordt, wordt u geregistreerd als wanbetaler in de CIS databank. De CIS databank wordt bijgehouden door Stichting CIS. Ze bewaren alle verzekeringsgegevens die belangrijk zijn om te delen, zoals wanneer een verzekering geroyeerd is wegens wanbetaling. Alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen kunnen de databank raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen.
Een verzekeraar controleert altijd of iemand een CIS-registratie heeft, voor ze een verzekeringsaanvraag accepteren. Een CIS-registratie zal dus altijd bovenkomen en kan u problemen opleveren bij het aanvragen van een verzekering. Met een CIS-registratie is de kans erg groot dat een reguliere verzekeringsmaatschappij uw aanvraag voor een verzekering niet zal accepteren. U vormt dan een te groot risico voor de verzekeraar.
Hoe lang blijf je geregistreerd als wanbetaler?
Een CIS-registratie wegens wanbetaling blijft meestal 3 tot 5 jaar staan. Dit is afhankelijk van de aard en ernst van de situatie. Zolang de CIS-registratie blijft staan, is deze zichtbaar voor alle verzekeraars. Een reguliere verzekeringsmaatschappij zal u niet willen verzekeren, maar u kunt gelukkig altijd terecht bij De Vereende. De Vereende is speciaal opgericht voor het verzekeren van bijzondere risico’s. Ook met een CIS-registratie kunt u alsnog een verzekering afsluiten via De Vereende. Zij hebben een ruimer acceptatiebeleid en accepteren in principe iedereen. Zodra uw CIS-registratie weer is verwijderd, kunt u weer een verzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij.
Verzekering afsluiten na wanbetaling
Staat u bekend als wanbetaler en lukt het u daarom niet om een verzekering af te sluiten? Via Geennee.nl kunt u zonder problemen alsnog een verzekering afsluiten! Bij ons kunt u als enige in Nederland een indicatie premie berekenen voor uw verzekering bij De Vereende. Het gaat hier wel om een indicatie, het is geen definitieve berekening. De Vereende levert maatwerk en zal u daarom na het indienen van uw aanvraag een definitieve berekening sturen.
Heeft u nog vragen? Neem dan vooral even contact met ons op. Op maandag tot en met vrijdag kunt u van 08.00 tot 18.00 telefonisch overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 088 – 688 37 00. Komt er in de avonduren of tijdens het weekend een vraag bij u op die u direct wilt stellen? Dan kunt u ons ook een bericht sturen via Messenger, WhatsApp of e-mail. Wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!
Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit
“We brengen transparantie in de verzekeringsmarkt en pluizen de kleine lettertjes voor je uit zodat je verzekerd bent van een goede verzekering”
Laura - Expert verzekeringen
Al jaren expert verzekeringen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00