Hoe kan ik mijn auto verzekeren als ik een CIS-registratie heb?
Probeert u een autoverzekering af te sluiten, terwijl u een CIS-registratie heeft? Dan zult u merken dat dit niet zonder slag of stoot gaat. De meeste verzekeraars weigeren personen met een CIS-registratie. Dit is voornamelijk vanwege het hoge risico dat ze vormen. Maar wat moet u doen als u in de CIS databank staat en toch een autoverzekering wilt afsluiten? En wat kost het?
Sta ik op de ‘zwarte lijst’ voor een autoverzekering?
Nee, u staat niet op de zwarte lijst. Er bestaat namelijk helemaal geen zwarte lijst voor verzekeraars. Hiermee wordt dus de databank van Stichting CIS bedoeld. Uw gegevens staan in de databank van CIS en zijn toegankelijk voor verzekeraars en gevolmachtigden.
Kan ik mijn auto WA verzekeren als ik een CIS-registratie heb?
Ja, het is mogelijk om met een CIS-registratie een WA-verzekering af te sluiten. De kans is wel groot dat dit niet bij een reguliere verzekeringsmaatschappij kan. Wanneer u een auto heeft, bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Dit moet zodra het kenteken op uw naam staat. Verzekeraars zijn echter niet verplicht om u een verzekering te laten afnemen, zij hebben geen acceptatieplicht.
Allereerst kunt u kijken naar uw registratie. Heeft u het vermoeden dat deze onjuist of onterecht is? Dan kunt u via Stichting CIS een verzoek tot correctie indienen. Zij zullen uw verzoek doorspelen naar uw verzekeraar. De verzekeraar beslist vervolgens of ze de registratie weghalen of laten staan.
Blijft de CIS-registratie staan? Dan kunt u eigenlijk alleen maar terecht bij verzekeringsmaatschappij De Vereende. Deze verzekeringsmaatschappij verzekert de bijzondere risico’s, waar reguliere verzekeringsmaatschappijen meestal afhaken. De Vereende heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert bijna iedereen. Zo kunt u alsnog een autoverzekering afsluiten met een CIS-registratie.
CIS-registratie: wat kost het verzekeren van een auto?
De kosten voor uw autoverzekering zullen wel iets hoger liggen dan normaal. Bij verzekeraars geldt eigenlijk: hoe hoger het risico, hoe hoger de premie. Verzekeringsmaatschappij De Vereende verzekert in principe iedereen, maar daar moet wel wat tegenover staan. Een hogere premie dus.
Verzekeringsmaatschappij De Vereende hanteert geen vaste premietarieven. Wat u uiteindelijk betaalt voor uw autoverzekering, hangt af van de auto die u wilt verzekeren en van uw schade- en betalingsverleden. Via Geennee.nl kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. U moet er in ieder geval rekening mee houden dat er drie maanden premie vooruit moet worden betaald. Ook moet er in de meeste gevallen een waarborgsom worden betaald. Als u uw premie niet op tijd betaalt, kan De Vereende deze waarborgsom gebruiken om de niet betaalde premie mee te verrekenen. Deze waarborgsom krijgt u weer terug, nadat uw verzekering bij De Vereende is beëindigd, mits u uw premie wel altijd op tijd betaalt.
Besparen op de autoverzekering
Nu vraagt u zich misschien af: scheelt het me niet heel veel geld als ik gewoon GEEN autoverzekering afsluit? Het antwoord daarop is volmondig nee. Wanneer u onverzekerd de weg op gaat met uw auto riskeert u fikse boetes: €400,- van het RDW en maar liefst €550,- van de politie. Als u met een onverzekerde auto schade rijdt, zijn alle kosten voor uzelf. Bovendien is schade rijden met een onverzekerde auto precies zo’n situatie waardoor u op een CIS-registratie krijgt. Zo komt u uiteindelijk alsnog bij verzekeringsmaatschappij De Vereende uit.
Wanneer kan ik mijn auto weer verzekeren bij een reguliere verzekeringsmaatschappij?
U kunt weer een autoverzekering afsluiten bij een reguliere verzekeringsmaatschappij, zodra uw CIS-registratie is verwijderd. Het verschilt per soort melding wanneer dit is. Een melding van verzekeringsfraude blijft het langst staan, namelijk 8 jaar. Een maluspositie (negatieve schadevrije jaren) verdwijnt na 15 maanden. Alle overige melden blijven meestal 3 of 5 jaar staan.
Autoverzekering afsluiten zonder check
Helaas zal een verzekeringsmaatschappij altijd uw gegevens controleren in de databank van Stichting CIS. Zo zien ze snel genoeg of u geregistreerd staat of niet. Een autoverzekering aanvragen zonder check vooraf, is dus helaas niet mogelijk. Het is daarom belangrijk dat u uw aanvraag altijd naar waarheid invult. U moet bijzonderheden melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering.
Nooit onderverzekerd
Stel zelf je pakket samen
Een breed aanbod
Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd
Hulp van onze experts
Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.