Roy Data klopt niet: wat kan ik doen?
Schadevrije jaren zijn belangrijk bij het afsluiten van een autoverzekering. Bovendien zijn ze van invloed op de hoogte van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer premiekorting u krijgt. En dat betekent dat uw autoverzekering voordeliger wordt! Uw schadevrije jaren worden door de verzekeraar, na het beëindigen van uw autoverzekering, geregistreerd in Roy Data. Voor het afsluiten van een nieuwe autoverzekering is het van belang dat het goede aantal in Roy Data staat. De nieuwe verzekeraar kijkt namelijk in Roy Data hoeveel schadevrije jaren u heeft en baseert hier de premiekorting op. Klopt het aantal schadevrije jaren in Roy Data niet? Dan is het mogelijk dat uw vorige verzekeraar een verkeerd aantal schadevrije jaren heeft geregistreerd. In dit artikel op Geennee.nl vertellen we u wat u kunt doen als u uw registratie in Roy Data niet klopt.
Welke gegevens staan er eigenlijk in Roy Data?
In de database van Roy Data worden uw schadevrije jaren geregistreerd. Schadevrije jaren zijn de jaren dat u geen schade heeft geclaimd bij uw verzekeraar. Voor elk schadevrij jaar stijgt u 1 trede op de bonus malus ladder. Hoe hoger u stijgt op de bonus malus ladder, hoe meer korting u krijgt op uw premie. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt daarom een groot verschil voor de autoverzekering. Door schadevrij te rijden kunt u bij de meeste verzekeraars een korting tussen de 70 en 80% opbouwen. Dat scheelt flink in de maandelijkse kosten voor een autoverzekering.
Gegevens in Roy Data kloppen niet altijd
De gegevens die in Roy Data staan zijn niet altijd actueel. Schadevrije jaren worden namelijk pas geregistreerd bij het beëindigen van een verzekering. Schadevrije jaren die u heeft opgebouwd tijdens een lopende autoverzekering zijn dus nog niet geregistreerd. Het kan dus zo zijn dat u ondertussen meer schadevrije jaren heeft opgebouwd dan in Roy Data staat. Heeft u al schade geclaimd bij uw nieuwe autoverzekering? Dan kan het zijn dat u bent teruggevallen op de ladder en minder schadevrije jaren heeft. Hou hier dus rekening mee als u uw Roy Data gegevens opvraagt.
Hoe kan ik mijn gegevens opvragen?
Schadevrije jaren van een lopende autoverzekering kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar. Deze gegevens staan namelijk nog niet geregistreerd in Roy Data. De verzekeraar vermeld het aantal schadevrije jaren ook altijd op het polisblad dat u jaarlijks krijgt. Als u eerdere schadevrije jaren wilt inzien kunt u deze opvragen op de website van Stichting EPS. Hiervoor gebruikt u het inzagerecht formulier. Na het versturen van het formulier kan het wel een tijdje duren voordat u uw schadevrije jaren doorkrijgt. Dit duurt in de meeste gevallen maximaal 28 dagen.
Hoe kan ik het aanpassen als Roy Data niet klopt?
Heeft u het vermoeden dat uw gegevens in Roy Data niet kloppen? Dan kunt u contact opnemen met de verzekeraar die deze vrije jaren in Roy Data heeft geregistreerd. Dit is de verzekeraar van de autoverzekering die u als laatste heeft beëindigd. Na overleg kan de verzekeraar het onjuiste aantal vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hierover contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen. Onjuiste gegevens moet u dus altijd melden bij de desbetreffende verzekeraar.
Nooit onderverzekerd
Stel zelf je pakket samen
Een breed aanbod
Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd
Hulp van onze experts
Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen
We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail
Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.